Over mezelf

 

Hello lieve lezer

Mijn naam is Tanja, laat me daar alvast mee beginnen 😉
Graag neem ik je mee doorheen mijn levenspad en groeiproces.

Ik schrijf september 2008…. 

Mijn lichaam en geest zijn zo moe van het steeds maar blijven door gaan. Doordat  mijn motor opgebrand is en ik mijn grenzen niet ken en bewaak, dwingt mijn lichaam me om rust te nemen.  

Toen de artse me vertelde dat de burn-out waar ik nu mee kampte mede veroorzaakt werd doordat ik hoogsensitief was en niet leefde volgens dit bijzondere persoonskenmerk, wist ik dat ik opzoek mocht gaan naar mijn eigen HSP handleiding.

Zo leerde ik dat de dingen die ik soms ervaarde in het dagelijkse leven zoals het niet fijn vinden om in grote groepen te vertoeven, het makkelijker aanvoelen van hoe anderen in hun vel zitten, meer tijd voor mezelf nodig hebben en ook wel genieten van rust en (soms) alleen zijn … de sensitiviteit was waarmee ik geboren ben. Voor mij is het in elk geval een verrijking van mijn leven sinds ik weet wat het is waar ik onbewust mee worstelde en ik nu met de hoogsensitiviteit steeds beter weet om te gaan.

Dit was het moment dat er een nieuwe deur open ging in mijn leven, een deur die me o.a. het pad naar meer lichaamsbewustzijn liet zien. Een pad dat zeker niet altijd over rozen liep en loopt en best wel wat hobbels heeft. Door deze hobbels leerde ik steeds meer rekening te houden met mijn lichaam. Als ik dan toch over mijn grenzen ga dan speelt mijn lichaam op door vermoeidheid te laten voelen en hierbij geregeld ook pijn. En toch, elke stap die ik op dit pad heb gezet, heeft me persoonlijk doen groeien en doet dit nog steeds

Zo ging ik door mijn persoonlijke voorkeuren voor lichaamswerk en zintuiglijke elementen meer naar het gaan voelen, bewegen en doen in plaats van denken. 

Door de yogalessen die ik op aanraden van mijn artse ging volgen merkte ik wat het met me deed … dit wou ik doorgeven! In 2009 startte ik de yoga opleiding die me dieper in contact bracht met mezelf door o.a. meditatie, asana’s, ademhalingsoefeningen etc. Rust in mijn lichaam en hoofd voelde ik steeds meer en meer. Sindsdien is yoga een heel belangrijk deel van mijn leven geworden. Nog steeds voel ik wat het met me doet en kan de vruchten er alleen maar meer en meer van plukken.  Verwondering en genieten is wat ik steeds doe, op mijn yogamat en in de natuur.

Essentiële oliën waren vroeger reeds in mijn leven, als schoonheidsspecialiste gebruikte ik ze geregeld in o.a. massages, maar ook nu zijn ze nog steeds een schot in de roos. Ook deze prachtige pareltjes van de natuur ondersteunen me tot op heden nog altijd op alle gebieden in mijn leven, ze helpen me om te groeien naar meer heelheid. 

Het volgen van o.a. Yin yoga, Lifeforce Yoga en Restorative Yoga opleidingen maar ook Womb Wisdom programma, Veerkrachtbegeleider (bij Dr Wynants) en HSP coaching geven me een ondersteunende theoretische basis die ik samen breng met wat ik intuïtief als deugddoend ervaar. Allerlei cursussen en workshop rond essentiële oliën geven me een heel stevige basis om oom dit mee in de praktijk te integreren.
Met jou delen wat ik uit eigen ervaring leerde en jou zo inspireren, is mijn missie vandaag. Want voor mij is Zelfzorg  is een belangrijk onderdeel van een energieker, gelukkiger en gezonder leven.