Over mezelf

Hallo

Mijn naam is Tanja, laat me daar alvast mee beginnen ūüėČ

Als kind al was ik een gevoelig meisje dat niet goed tegen lawaai kon en als het te druk was ergens opzij ging zitten. Nu weet ik dat die gevoeligheid het prachtig geschenk hoogsensiviteit is dat ik mee kreeg van bij mijn geboorte. Als hoogsensitieve vrouw weet ik ondertussen dus maar al te goed dat er tegen vechten het averechtse effect heeft, dus leerde ik om deze mooie kwaliteiten te omarmen en de vruchten ervan te plukken.

Toen ik 19 jaar jong was studeerde ik af als schoonheidsspecialiste en startte ik onmiddellijk mijn eigen zaak. Ik genoot volop van het verzorgen van mijn klanten tot in september 2008 …

Doordat ik mijn eigen grenzen niet (her)kende, noch bewaakte dwong mijn lichaam me om rust te nemen. ¬†Een burn-out was het resultaat.¬†Als ik nu zeg dat ik dankbaar ben om dit te mogen ervaren, kijken velen me raar aan. En toch is het zo …
Doordat ik gedurende deze zeer intense periode verplicht werd om meer te gaan voelen i.p.v. enkel alles met mijn hoofd te willen begrijpen, kwam ik bij yoga terecht. Sindsdien heeft yoga een vaste plaats in mijn leven gekregen. En neen, naast de yogalessen die ik geef sta ik echt niet elke dag op mijn yogamat want dat hoeft ook niet naar mijn inziens. Voor mij is¬†yoga een manier om me bewuster te worden van wie ik ben en hoe ik in het leven sta. En dit wil ik ook doorgeven aan mijn¬†yogini’s.

Ik verdiep me momenteel in de Innerlijke Wijsheid van de Vrouw, volg er opleidingen en workshops rond en lees er interessante boeken over. Alle kennis en persoonlijke ervaring die ik heb neem ik dan ook mee tijdens de sessies die ik met vrouwen doe, alsook in mijn yogalessen, workshops en cacao ceremonies.

Ik ben me bewust geworden dat wat ik ervaar en beleef ook zoveel andere vrouwen mogen ervaren en beleven op hun eigen manier. Daarom zal geen enkele yogales, behandeling of sessie hetzelfde zijn want elke vrouw of groep vrouwen is anders.