Workshops & Weekends

Workshops & Weekends

Yoga Workshops

 

Yoga Trance Dance Ⓡ lunar editie! ☾

Zaterdag 16 november 13u30 – 15u00

Yoga Trance Dance is een reis vanuit je hoofd naar je lichaam. Een meditatie in beweging. Door de aandacht naar binnen te richten, maak je contact met je innerlijke leefwereld. We brengen het lichaam op een zachte manier in beweging met vinyasa yoga en natuurlijke flow. Het ritme van de ademhaling wijst ons de weg naar meer vrije bewegingen en expressie. Zachtjes aan geven we ons lichaam meer en meer over aan het zachte ritme van de muziek. We sluiten af met enkele heerlijke yin yoga houdingen.

Lesgeefster: Jessy Bettio

Prijs: 25 euro

inschrijven verplicht via info@pure-essence.be

 

Aroma Yoga 
Zondag 24 november 2019 van 10:00 – 11:30

Geuren zijn pareltjes die ons helpen
Om de zachtheid in ons zelf terug te vinden
En te leren genieten van het moment
Ze brengen ons dichter bij onze kern
Bij die schoonheid die in ons huist
Om zo onze eigen parel te doen stralen

Tijdens deze ochtend krijg jij de mogelijkheid om te genieten van deze prachtige pareltjes, de essentiële oliën, en dit in combinatie met yin yoga. 

Deze magische combinatie ondersteunt jou om je nog meer bewust te worden van je lichaam en geest.

Terwijl we ons hullen in een heerlijk geurend wolkje van helende energie creëren we een ontspannend moment voor onszelf.

Lesgeefster: Tanja Gysbrechts

plaats: StudioRelax.be in Deurne

Prijs: 25 euro

Inschrijven verplicht via jessy@studiorelax.be 

 

Yoga en schrijven: “Wat je schrijft, ben je zelf”
zaterdag 30 november 9u00- 12u00

Door meditatie en yoga maak je ruimte om verbinding te maken met de onuitputtelijke verhalenbron in jezelf. Je verhaal ben jezelf, als betekenismaker. We vinden onze ‘schrijfveer’(drijfveer) om woorden te laten stromen, puur voor jezelf of voor je persoonlijke doelen. Vanuit rust naar ‘stroomvertelling’ (geen stroomversnelling).
We doen enkele schrijfoefeningen en kijken met verwondering. Je hoeft geen schrijfervaring te hebben en niets mee te nemen, buiten ev. je eigen yogaspullen.

prijs: 50 euro

lesgeefsters: Yoga: Tanja  
                       Schrijfervaringen: Sigrid Verstreken

Inschrijven verplichts via: info@pure-essence.be of https://www.momoyoga.com/PureYoga/

 


Young living oils

Natuurlijke Verzorging

zaterdag 12 oktober 13u30 – 16u00

We hebben er geen idee van hoeveel chemische en irriterende stoffen er in onze verzorgingsproducten zitten: schuimmiddelen, siliconen, parabenen, microplastics, synthetische parfums, bewaarmiddelen, enz….. Velen van ons krijgen dan ook last van allergische reacties!

Zelf je verzorgingsproducten maken is niet alleen gezonder en goedkoper, het is ook beter voor het milieu én fun! We gaan aan de slag zodat je naar huis gaat met een setje zelfgemaakte producten. Maar ook de receptjes krijg je mee naar huis zodat je nadien zelf aan de slag kan!

prijs: €45

inschrijven verplicht via info@pure-essence.be

 

Inleiding tot de aromatherapie

Dinsdag 29 oktober 9u30-12u00

lavender

Een natuurlijke aanpak voor zowel de verzorging van je lichaam als voor kwaaltjes zoals verkoudheid, hoofdpijn, griep etc is de laatste tijd in opmars. De natuur biedt ons namelijk zoveel prachtige pareltjes in de vorm van therapeutische essentiële oliën dat dat het spijtig zou zijn deze niet te integreren in ons dagelijks leven. Want op deze manier help je je lichaam om gezonder te worden ipv van het nog meer bloot te stellen aan chemische en toxische stoffen.

Tijdens deze workshop (welke ongeveer 2u a 2u30 duurt) neem ik je mee langs 12 oliën die je als je natuurlijke apotheek kan beschouwen. Je komt te weten hoe je best start met therapeutische essentiële oliën. Maar ook o.a. volgende vragen aan bod:

– Hoe kwaaltjes en ongemakken aanpakken met natuurlijke producten

– Wat zou er standaard in je huisapotheek best zoal zitten tegen koorts, verkoudheid, spierpijn, spijsverteringsproblemen, virale infecties, mood swings, stress, slecht slapen….?

Prijs: 30 euro

Je krijgt een uitgebreide syllabus mee naar huis waardoor je thuis zelf aan de slag kan gaan. En…. een extra inspirerend geschenk!
Plus de mogelijkheid om nadien aan te sluiten in onze besloten Watsapp groep alsook FB groep waar je inspirerende tips aangereikt krijgt.

Wil jij meer weten? Kom dan zeker langs!

Inschrijven is verplicht en kan enkel via info@pure-essence.be

 

Release & Forgive

zaterdag 23 november 9u15 – 12u00

Loslaten is niet makkelijk maar als je leert om op een andere manier dingen vast te houden dan krijg je de mogelijkheid om ze met andere ogen te bekijken en zo te teugels steeds losser en losser te laten.


Zijn er dingen in je leven die er voor gezorgd hebben, of er nog steeds voor zorgen, dat emotionele obstakels jou tegen houden om te geloven in jezelf en zo te groeien?
Heb jij het ook moeilijk om dingen los te laten, om mensen te vergeven of om met bepaalde situaties om te gaan?
Dan is dit prachtige helende RELEASE & FORGIVE Ritueel iets voor jou!

Dankzij het gebruik van de essentiële oliën uit de Feelings kit (Young Living) krijg je een mooi ritueel aangereikt. Dit alles vullen we aan met zachte yin yoga om nog meer in de diepte te gaan en zo je lichaam ook de kans te geven spanningen los te laten.

Prijs: 45 euro

Ik voorzie voor jullie de oliën die we tijdens deze ochtend zullen gebruiken alsook een lekker drankje en een cursus zodat je thuis zelf aan de slag kan.


Inschrijven is verplicht en enkel mogelijk via info@pure-essence.be

Er zijn slechts 10 plaatsen beschikbaar!

 

Raindrop Techniek opleiding

Dinsdag 3 december 2019   9u30 – 18u00 

Raindrop learning

Heb je een praktijk als therapeut, schoonheidsspecialiste, kinesist, osteopaat,… dan mag de Raindrop Techniek niet ontbreken in je aanbod.

Als gecertifieerde Raindrop Techniek Therapeute leer ik u deze techniek in 1 dag aan.

Bij de Raindrop Techniek worden therapeutisch zuivere essentiële oliën op de voeten en rug/wervelkolom aangebracht met speciale technieken zoals VitaFlex,  vederstrijkbewegingen en het druppelen van oliën op de rug. Dit wordt gecombineerd met een heerlijke therapeutische massage die je wervelkolom en je lichaam helpt om zijn zelfgenezend vermogenden te wenden.

Heb je geen praktijk maar wil je graag je gezin verwennen met deze behandeling dan ben je zeker ook welkom tijdens deze opleidingsdag!

Wat leer je tijdens deze dagopleiding?

De Raindrop Techniek, die reeds sinds de jaren 1980 bestaat, is het resultaat van de combinatie van oude Lakota indianen wijsheid met de laatste onderzoeken naar de essentiële oliën. Door specifieke massage technieken te integreren met speciaal uitgezochte essentiële oliën heeft Gary Young, de oprichter van Young Living een ervaring gecreëerd die zorgt dat de energie makkelijker door het hele lichaam vloeit. Dit alles maakt dat de massage niet te vergelijken is met massages in wellness-centra en het dus een ongeëvenaarde aanvulling is op de behandelingen en sessies die je nu reeds geeft.

Tijdens de theoretische verdieping van de gebruikte Young Living oliën bekijken we hoe deze  inwerken op het lichaam bij o.a. stress, slecht slapen, rugklachten, CVS, fibromyalgie, pijn, reuma,  natuurlijke afweer,…..

Er is een groot publiek dat een gewone massage  niet kan verdragen doordat dit te pijnlijk is voor het lichaam. Dankzij deze verderlichte therapeutische behandeling kunnen ook deze mensen eens een keer echt komen relaxen onder jouw handen.

Deze behandeling helpt het lichaam om structureel terug in balans te komen, terwijl de oliën een o.a. virale, bacteriële en ontstekingsremmende werking hebben.

Deze dagopleiding richt zich niet enkel op therapeuten,  kinesisten, schoonheidsspecialistes ,…. die nog een extra verdieping willen geven aan de reeds aangeboden behandelingen in hun praktijk. Ook als je dit in privé sfeer wil geven ben je meer dan welkom. Iedereen heeft er baat bij zeker in deze wereld van stress en spanningen. Voorkennis is dus niet nodig!

De behandeling is niet toepasbaar op jezelf maar enkel op anderen.

 

Wat krijg je tijdens deze dagopleiding?

– Eén dag Raindrop Techniek opleiding in het Nederlands (theorie- en praktijk) waarbij de behandeling gedemonstreerd word en je nadien zelf aan de slag gaat. Puur genieten voor jezelf en de ontvanger!
– Gebruik van de 9 therapeutische Young Living essentiële oliën die we in de Raindrop Techniek gaan toepassen
– Raindrop Techniek werkboek
– Raindrop Techniek certificaat
Door de kleine groep krijg je meer kans om dieper in te gaan op de technieken, vragen te stellen etc.
– Een gezonde lunch alsook thee, koffie en water doorheen de dag.

Prijs: €199

Aantal deelnemers: minimum 3 – maximum 4

Zelf mee te brengen: 2 gastendoekjes, groot badlaken, 2 badhanddoeken en fleecedekentje

waar: Pure Essence 

Inschrijven via info@pure-essence.be

 

 

 

 

Inschrijven voor alle workshops gebeurt via de online agenda Momoyoga (of anders vermeld) Maak jouw login aan en kies nadien de workshop die jij wenst te volgen. Betalingen gebeuren onmiddellijk via BC.

 

Yoga weekends

Zen aan Zee

Even ertussenuit met gelijkgestemden dames om te genieten van dagelijks een of meerdere yogalessen alsook van rustmomenten die jij zelf invult. Geen “moeten” hoort echt bij dit weekend.  Door de groepen klein te houden (max 8 deelneemsters) kan ik persoonlijkere begeleiding aanbieden wat een meerwaarde bied aan dit weekend vol rust en ontspanning.

Ben jij opzoek naar wat rustmomenten in jouw leven en weet je niet goed hoe er toe te komen? Kom dan zeker mee op ons Pure-yogaweekend.

Na enkele malen van de prachtige Ardennen te hebben genoten gaan we nu voor de 2e maal richting de Nederlandse kust (Cadzand).

In een kleine groep geven we ons een weekend lang over aan rust en ontspanning. Een exclusief weekend vol “ik volg mijn eigen ritme” staat op het programma.

Heb je zin om mee te doen aan onze yogasessies of samen een wandeling aan het strand te maken? Of spreekt jou genieten van een heerlijk tasje thee onder een fleecedekentje meer aan? Wel alles kan dit weekend. Er is niemand die jou wat verplicht om te doen.

Zou het niet heerlijk zijn als je na het weekend kan zeggen dat jij echt genoten hebt van te luisteren naar je lichaam en er dan ook naar gehandeld hebt?

Hoe ons weekend er kan uit zien? Ja inderdaad “kan” want doordat niets moet is er heel veel ruimte om te flowen tussen de activiteiten in.

We starten onze ochtenden met een yogasessie om nadien te genieten van een ontbijt. Ook staat er ‘s avonds een rustige yogasessie/meditatie op het programma zodat je helemaal zen in bed kan kruipen. Alle lessen zijn heel rustig en jouw tempo is van belang, niet over jouw grenzen gaan is hier van belang.

Overdag maken we, met zij die zin hebben, een wandeling waarbij we ook onderweg nog natuurbelevingsoefeningen, wandelmeditatie enz. gaan doen.

Maar ook de infraroodsauna staat ter uwer beschikking.

Wat een verwennerij!

Onze maaltijden worden vers en met veel liefde bereid. Heerlijk toch dat je eens niet zelf hoeft na te denken over wat je op tafel gaat zetten.

Doordat we in een kleine groep (max 8 dames) vertoeven is persoonlijke begeleiding mogelijk wat een grote meerwaarde bied. Eigenlijk kan je bijna spreken van een yogaweekend op maat.

Je slaapt met 2 personen op een kamer, wat het ook weer extra fijn maakt….niet te veel drukte om je heen. Nog een extra iets om helemaal tot rust te komen.

Een 1 persoonskamer is mogelijk afhankelijk van de bezetting (mits meer kost).

Eet je die avond nog graag mee (in de prijs inbegrepen) dan vragen we je voor 19u aanwezig te zijn zodat we samen kunnen genieten aan tafel.

(inclusief: alle maaltijden, yoga en meditatie momenten alsook de begeleiding tijdens de wandelingen en het gebruik van de sauna, beddengoed)

Annulatieverzekering is niet inbegrepen maar kan wel afgesloten worden op aanvraag en meerprijs.

Wens je erbij te zijn een volgende keer? Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief!

Info via mail


Op Maat

Yin Yoga workshop 

Vind je niet echt de tijd in je agenda om wekelijks in de yogales aanwezig te zijn maar kan je wel genieten van die kleine yoga momenten die zich nu en dan eens aanbieden? Of wil je gewoon langer genieten van een yin yoga moment? Boek dan een yin yoga workshop op jouw maat.

Uit welke onderwerpen kan je o.a. kiezen?
Zachte aandacht voor je rug, open je hart, Detox je lichaam,…..
Heb jij een specifiek iets waar je graag een workshop zou rond volgen? Samen kunnen we dit bespreken om ook zo tot een mooie inspirerende workshop te komen

Hoe werkt dit?
Je nodigt dus minstens 5 (inclusief jezelf) tot max 10 personen uit. Zowel dames als heren zijn welkom!

Heb je zelf een ruimte die groot genoeg is (samen bekijken we dit) dan is dat super en kan de workshop bij jou door gaan. Heb je dit niet dan genieten we op de Zen Zolder van Bistro Het Looks te Lier.
Afstanden moeten beperkt blijven en steeds in overleg. Kilometervergoeding wordt besproken vanaf meer dan 10 km vanuit Lier.

Een heerlijk theetje en klein knabbeltje voor tijdens de pauze is steeds fijn (dit word door de gastvrouw voorzien)

Prijs?
€45 per persoon
Er is mogelijkheid tot gebruik van yogamatjes, meditatiekussentje en yogablokjes (dit bespreken we samen bij het vastleggen vd datum)

Wanneer kan dit?
Deze workshops kunnen, in overleg, geboekt worden op volgende momenten:
Maandag 9u15 tot 12u00
Dinsdag 9u15 tot 12u00 of 13u30 tot 16u00
Donderdag 9u15 tot 12u00 of 13u30 tot 16u00
Vrijdag 19u00 tot 21u30
Zaterdag 9u15 tot 16u00

reserveer nu

Yoga weekend

Staat een yogaweekendje met je vriendinnen al even op jouw verlanglijstje? Heb je nood aan wat rust in de dagelijkse sleur? Wil jij er even opuit zonder dingen te moeten doen?

Boek dan een Yoga & Relax weekend op maat.

Tijdens dit weekend met een kleine groep vriendinnen dompel ik jullie zachtjes onder in de rustige yogavormen om zo heerlijk relax te worden.  Een strikt dagschema is er dus zeker niet. Hebben jullie zin in een yoga of meditatieles of de nood aan een frisse neus te halen tijdens een wandeling dan kan dit. Maar tevens eens niets doen met een tasje thee  gezellig onder een dekentje kan zeker en vast.

Wens je meer info? Neem dan zeker contact op.

reserveer nu

Young Living Oils 

Heb jij interesse in de wereld van de essentiële oliën? Zou jij ook liever de klassieke geneesmiddelen of huishoudmiddelen zoveel mogelijk vervangen door natuurlijke middeltjes? Boek dan een interessante avond of namiddag vol met heerlijke geuren, interessante tips en zoveel meer. Samen met toffe vriendinnen, leuke dames, collega’s,…. bij jou thuis of elders krijg je heel veel inspiratie om thuis zelf aan de slag te gaan.

Uit welke onderwerpen kan je o.a. kiezen?
Basis workshop “ een medicijnkastje vol natuurlijke middeltjes”, DIY huishouden of natuurlijke verzorging, verhoog je weerstand,….

Hoe werkt dit?
Je nodigt dus minstens 4 (+jezelf) tot max 9 personen uit.
Afstanden moeten beperkt blijven en steeds in overleg. Kilometervergoeding wordt besproken vanaf meer dan 10 km vanuit Lier.

Prijs:
€15,00 per persoon voor de basis workshop
€40,00 voor de DIY workshops

Iedereen gaat naar huis met een bundel interessante tips!
De gastvrouw krijgt een leuk geschenkje als extraatje!

Interesse in zo een middag of avond?

reserveer nu