Workshops & Weekends

Workshops & Weekends

 

Yoga Workshops

 

Relax – workshop “Meer rust in je hoofd”

zaterdag 16 februari 2019   9u00-12u30

nete Lier rust in het hoof. Peace in your head. Yoga & Osho meditatie

Gwenda Willemoons (www.gioia.one) neemt je mee in een geleide meditatie op basis van de Kundalini Meditatie van Meester Osho. Niet alleen je lichaam maar ook je hoofd gaat hier volop van genieten.

Dankzij Yin en Restorative Yoga helpt Tanja je nog wat dieper te zakken in de ontspanning en het bewust ervaren van ons lichaam.

De Young Living essentiële oliën begeleiden ons doorheen deze workshop en de aangereikte tips helpen jou om ook nadien meer rust in je hoofd ervaren.

Je hebt geen kennis van meditatie of yoga nodig om deze mooie ervaring kunnen mee te maken.
We verwelkomen je graag met een heerlijk tasje thee en een knabbeltje.

Waar? Inner Balance Center  –  Frans De Meyerstraat 1C  –  2960 Sint – Job – in’t – Goor

Zelf meebrengen: Dekentje, yogamatje (indien je dit niet hebt gelieve een seintje te laten) en blinddoek (mag een sjaal of muts zijn, zo lang het maar niet spant en makkelijk blijft zitten)

Investering? 50 euro per persoon (per workshop)

inschrijven via info@pure-essence.be


Young living oils

 

Waar geuren en inspiratie elkaar ontmoeten
Dompel je onder in een inspirerende en ontspannende aroma-namiddag

Zaterdag 19 januari 2019
in Bistro Het Looks

*Welkom!
We openen de deuren voor jullie om 13u00

*Lezing   13u30 – 14u00

“Wetenschappelijk onderzoek leert ons dat Lavendel echt werkt”  door Gwenda Dispersyn

Aromatherapie wordt vaak niet serieus genomen. In het beste geval geeft men toe dat er een placebo-effect is. Maar nu claimt een rigoureuze wetenschappelijke studie dat er een effectieve werking is. De studie verscheen in Frontiers in Behavioral Neuroscience. (bron: mediplanet.nl 24/10/2018)

Gwenda legt op een eenvoudige manier uit wat dit onderzoek ons leert over Linalool (een van de geurige verbindingen van Lavendel) en de ontspannende en angstremmende werking van Lavendel. 

Bijdrage: gratis!

*Aroma Yin Yoga    14u30 – 15u30

Tijdens deze workshop dompelt Tanja jou graag onder in de wereld van de essentiële oliën in combinatie met een heerlijk moment van innerlijke rust dankzij Yin Yoga. We genieten van de zalige geuren en hun weldadige effect op zowel lichaam als geest. Je hoeft geen voorkennis te hebben van yoga, gewoon de zin om even weg te zakken in jezelf en je zo bewuster worden van wat je lichaam je vertelt is een aanrader om mee te brengen. 

Doordat Tanja iedereen graag met aandacht begeleidt wordt deze sessie in een groep van maximum 12 deelnemers gegeven, inschrijven is dus een must.

Mee te brengen: makkelijke kleding en eventueel een yogamat indien je dat hebt (indien niet graag een seintje) alsook een dekentje om je heerlijk mee onder te stoppen tijdens de eindontspanning.

Bijdrage: slechts 10 euro

Inschrijven via info@pure-essence.be


*Lezing   
16u00 – 16u30

“Breng je lichaam en geest in balans en kom op jouw ideale gewicht” door Veerle Baetens

In deze korte lezing licht Veerle een holistische, integrale aanpak toe om blijvend en gezond op uw juiste gewicht te komen. 

En dan gaat het niet alleen over voeding en beweging. Want wat is de rol van een gezonde darm? Wat heb je nodig voor een optimaal metabolisme? 

Wat is de invloed van stress of slecht slapen? En hoe kunnen essentiële oliën hierbij helpen.   

Bijdrage: gratis!


*iTovi scan   
Doorlopend 

Wat vertelt jouw lichaam je? Wel dat kan je te weten komen dankzij een iTovi-scan moment! Op deze manier kom je te weten hoe jij je lichaam nog beter kan ondersteunen dankzij de wondere wereld van de natuurlijke producten en oliën van Young Living.

Inschrijven is niet verplicht, spring gewoon eens binnen om te kijken en ervaren.

Bijdrage: slechts 10 euro

Daarnaast kan je ook komen kennis maken met de Young Living producten die je kan ruiken en ervaren.

Een heerlijk drankje kan je aankopen in de Bistro en meebrengen naar de verschillende voorstellingen die er deze dag zullen zijn.

Waar: Bistro Het Looks Rosbeiaardstraat 13-15 Lier

 

 

Laat je lichaam vertellen wat het nodig heeft dankzij de Zyto-scan
Dinsdag 15 januari / 12 februari/ 12 maart
telkens tussen 14u00 en 18u00

Ons dagelijkse leven zoals werk, hobby’s, gezin, omgeving, eetgewoonten,… hebben allemaal een invloed op onze fysieke en mentale gezondheid…. Soms zijn er dan ook kwaaltjes waar je niet echt door geraakt.

De Zyto, een bioresonantiescanner, stuurt pulsen door je lichaam en vertaalt deze in energetische waarden. Aan de hand hiervan wordt afgeleid hoe je jouw lichaam nog extra kan ondersteunen.
Je krijgt hiervan na je scan een persoonlijk rapport per mail doorgestuurd alsook een tips om jouw gezondheid te optimaliseren.

Jouw bijdrage voor de scan: 20 euro.

Wens jij een dieper gaande scan waar men nog dieper kan ingaan op verschillende vlakken zoals ook de neurotransmitters etc? Dan trek je een uurtje hiervoor uit en betaal je 50 euro.

Nadia Andries heeft reeds vele jaren kennis van het gebruik van de Zyto scan en laat jou dan ook graag kennis maken met deze interessante materie.

Waar: Pure Essence Maanstraat 54 Lier

Inschrijven is verplicht gezien de plaatsen beperkt zijn en enkel mogelijk via info@pure-essence.be

 

 

Emoties  in balans – flow door het leven
Feelings ritueel met essentiële oliën

Donderdag 24 januari 2019.   19u00 – 21u30

Emoties die niet geleefd worden zorgen voor “verhardingen” in ons leven, zowel fysiek als mentaal houden ze ons tegen om makkelijker te flowen doorheen ons leven. Door gebruik van de Feelings™-kit gaan we ons zelf “emotioneel balanceren” en zo gevoelens en emoties oproepen die ons blijheid en genieten van de kleine dingen terug gaan laten ervaren. We duwen de minder fijne niet weg maar laten ze er zijn en vervangen ze door positieve kracht gevende emoties en gedachten. Laat het ons een emotionele detox noemen, er komt vrij wat er vrij mag komen tijdens het ritueel van deze mooie reeks oliën.

We verdiepen ons in de oliën van de Feelings™-kit en laten we ons meedrijven op hun heerlijke helende geuren van o.a. Harmony, Release,….  We passen deze oliën toe op ons zelf zodat je er thuis ook mee aan de slag kan, een syllabus helpt jou om alles thuis nog eens na te kijken en uit te voeren.

Mee te brengen: yogamatje, fleecedekentje

Prijs: € 40 Inclusief gebruik van de Feelings™-kit oliën alsook syllabus en thee/water- knabbeltje

Waar:  Lier

Inschrijven is verplicht en kan enkel via info@pure-essence.be

 

 

Inleiding tot de aromatherapie

Vrijdag 22 februari   19u00-21u30

lavender

Een natuurlijke aanpak voor zowel de verzorging van je lichaam als voor kwaaltjes zoals verkoudheid, hoofdpijn, griep etc is de laatste tijd in opmars. De natuur biedt ons namelijk zoveel prachtige pareltjes in de vorm van therapeutische essentiële oliën dat dat het spijtig zou zijn deze niet te integreren in ons dagelijks leven. Want op deze manier help je je lichaam om gezonder te worden ipv van het nog meer bloot te stellen aan chemische en toxische stoffen.

Veerle Bastaens begeleidt ons tijdens deze workshop (welke ongeveer 2u30 duurt) langs 12 oliën die je als je natuurlijke apotheek kan beschouwen. Ze verteld je ook hoe je best start met therapeutische essentiële oliën. Zo komen o.a. volgende vragen aan bod:

– Hoe kwaaltjes en ongemakken aanpakken met natuurlijke producten

– Wat zou er standaard in je huisapotheek best zoal zitten tegen koorts, verkoudheid, spierpijn, spijsverteringsproblemen, virale infecties, mood swings, stress, slecht slapen….?

Tanja Gysbrechts vult graag aan met ervaringen uit haar praktijk van schoonheidsspecialiste en yogadocente

Prijs: 30 euro

Je krijgt een uitgebreide syllabus mee naar huis waardoor je thuis zelf aan de slag kan gaan. En…. een extra inspirerend geschenk!
Plus de mogelijkheid om nadien aan te sluiten in onze besloten Watsapp groep alsook FB groep waar je inspirerende tips aangereikt krijgt.

waar: Gramolere – Werf 15 te Lier

Wil jij meer weten? Kom dan zeker langs!

Inschrijven is verplicht en kan enkel via info@pure-essence.be

 

 

Verdieping in het gebruik van de Young Living oliën
Leer je starterskit efficiënt gebruiken

Dinsdag 26 februari. 13u30 – 16u30

Hoeveel druppeltjes dien ik in een roller voor hoofdpijn te doen?
Wat kan ik op een snuiver doen om die vervelende allergie te behandelen?
Hoe zit het met het diffuse van oliën?
Dit en nog veel meer vragen krijg je beantwoord tijdens onze verdiepingsworkshop. 

Een workshop waar theorie en praktijk samen komen en jij met een goeie basis huiswaarts keert. Daarenboven nemen jullie heel wat recepten voor rollers, snuivers en de diffuser mee naar huis.

Maar ook 2 zelf gemaakte rollers en  snuivers zitten vanaf dan in je handtas.

Prijs: 30 euro

Waar: Lier

Inschrijven is verplicht en kan enkel via info@pure-essence.be

 

 

Raindrop Techniek opleiding
Leer zelf de “Raindrop Techniek” toepassen

Nieuwe datum 2019 komt weldra     

Raindrop learning

Heb je een praktijk als therapeut, schoonheidsspecialiste, kinesist, osteopaat,… dan mag de Raindrop Techniek niet ontbreken in je aanbod. 

Als gecertifieerd Raindrop Techniek Therapeutes leren wij u deze techniek in 1 dag aan. 

Bij de Raindrop Techniek worden therapeutisch zuivere essentiële oliën op de voeten en rug/wervelkolom aangebracht met speciale technieken zoals VitaFlex,  vederstrijkbewegingen en het druppelen van oliën op de rug. Dit wordt gecombineerd met een heerlijke therapeutische massage die je wervelkolom en je lichaam helpt om zijn zelfgenezend vermogenden te wenden.

Heb je geen praktijk maar wil je graag je gezin verwennen met deze behandeling dan ben je zeker ook welkom tijdens deze opleidingsdag!

 

Wat leer je tijdens deze dagopleiding?

De Raindrop Techniek, die reeds sinds de jaren 1980 bestaat, is het resultaat van de combinatie van oude Lakota indianen wijsheid met de laatste onderzoeken naar de essentiële oliën. Door specifieke massage technieken te integreren met speciaal uitgezochte essentiële oliën heeft Gary Young, de oprichter van Young Living een ervaring gecreëerd die zorgt dat de energie makkelijker door het hele lichaam vloeit. Dit alles maakt dat de massage niet te vergelijken is met massages in wellness-centra en het dus een ongeëvenaarde aanvulling is op de behandelingen en sessies die je nu reeds geeft.

Tijdens de theoretische verdieping van de gebruikte Young Living oliën bekijken we hoe deze  inwerken op het lichaam bij o.a. stress, slecht slapen, rugklachten, CVS, fibromyalgie, pijn, reuma,  natuurlijke afweer,….. 

Er is een groot publiek dat een gewone massage  niet kan verdragen doordat dit te pijnlijk is voor het lichaam. Dankzij deze verderlichte therapeutische behandeling kunnen ook deze mensen eens een keer echt komen relaxen onder jouw handen.

Deze behandeling helpt het lichaam om structureel terug in balans te komen, terwijl de oliën een o.a. virale, bacteriële en ontstekingsremmende werking hebben. 

Deze dagopleiding richt zich niet enkel op therapeuten,  kinesisten, schoonheidsspecialistes ,…. die nog een extra verdieping willen geven aan de reeds aangeboden behandelingen in hun praktijk. Ook als je dit in privé sfeer wil geven ben je meer dan welkom. Iedereen heeft er baat bij zeker in deze wereld van stress en spanningen. Voorkennis is dus niet nodig!

Wat krijg je tijdens deze dagopleiding?

– Eén dag Raindrop Techniek opleiding in het Nederlands (theorie- en praktijk) waarbij de behandeling gedemonstreerd word en je nadien zelf aan de slag gaat. Puur genieten voor jezelf en de ontvanger!
– Gebruik van de 9 therapeutische Young Living essentiële oliën die we in de Raindrop Techniek gaan toepassen
– Raindrop Techniek werkboek
– Raindrop Techniek certificaat
Door de kleine groep krijg je meer kans om dieper in te gaan op de technieken, vragen te stellen etc.
– Een gezonde lunch alsook thee, koffie en water doorheen de dag.

Lesgevers:  Tanja Gysbrechts (www.pure-essence.be) & Veerle Bastaens

Prijs: €199

Datum:  dinsdag 13 november 2018.        9u30 – 17u00

Aantal deelnemers: minimum 4 – maximum 12

Zelf mee te brengen: 2 gastendoekjes, groot badlaken, 2 badhanddoeken en fleecedekentje

waar: wordt doorgegeven bij inschrijving

 

 

Inschrijven voor alle workshops gebeurt via de online agenda Momoyoga (of anders vermeld) Maak jouw login aan en kies nadien de workshop die jij wenst te volgen. Betalingen gebeuren onmiddellijk via BC.

 


Yoga weekends

 

Zen aan Zee

Even ertussenuit met gelijkgestemden dames om te genieten van dagelijks een of meerdere yogalessen alsook van rustmomenten die jij zelf invult. Geen “moeten” hoort echt bij dit weekend.  Door de groepen klein te houden (max 8 deelneemsters) kan ik persoonlijkere begeleiding aanbieden wat een meerwaarde bied aan dit weekend vol rust en ontspanning.

Ben jij opzoek naar wat rustmomenten in jouw leven en weet je niet goed hoe er toe te komen? Kom dan zeker mee op ons Pure-yogaweekend.

Na enkele malen van de prachtige Ardennen te hebben genoten gaan we nu voor de 2e maal richting de Nederlandse kust (Cadzand).

In een kleine groep geven we ons een weekend lang over aan rust en ontspanning. Een exclusief weekend vol “ik volg mijn eigen ritme” staat op het programma.

Heb je zin om mee te doen aan onze yogasessies of samen een wandeling aan het strand te maken? Of spreekt jou genieten van een heerlijk tasje thee onder een fleecedekentje meer aan? Wel alles kan dit weekend. Er is niemand die jou wat verplicht om te doen.

Zou het niet heerlijk zijn als je na het weekend kan zeggen dat jij echt genoten hebt van te luisteren naar je lichaam en er dan ook naar gehandeld hebt?

Hoe ons weekend er kan uit zien? Ja inderdaad “kan” want doordat niets moet is er heel veel ruimte om te flowen tussen de activiteiten in.

We starten onze ochtenden met een yogasessie om nadien te genieten van een ontbijt. Ook staat er ‘s avonds een rustige yogasessie/meditatie op het programma zodat je helemaal zen in bed kan kruipen. Alle lessen zijn heel rustig en jouw tempo is van belang, niet over jouw grenzen gaan is hier van belang.

Overdag maken we, met zij die zin hebben, een wandeling waarbij we ook onderweg nog natuurbelevingsoefeningen, wandelmeditatie enz. gaan doen.

Maar ook de infraroodsauna staat ter uwer beschikking.

Wat een verwennerij!

Onze maaltijden worden vers en met veel liefde bereid. Heerlijk toch dat je eens niet zelf hoeft na te denken over wat je op tafel gaat zetten.

Doordat we in een kleine groep (max 8 dames) vertoeven is persoonlijke begeleiding mogelijk wat een grote meerwaarde bied. Eigenlijk kan je bijna spreken van een yogaweekend op maat.

Je slaapt met 2 personen op een kamer, wat het ook weer extra fijn maakt….niet te veel drukte om je heen. Nog een extra iets om helemaal tot rust te komen.

Een 1 persoonskamer is mogelijk afhankelijk van de bezetting (mits meer kost).

Eet je die avond nog graag mee (in de prijs inbegrepen) dan vragen we je voor 19u aanwezig te zijn zodat we samen kunnen genieten aan tafel.

(inclusief: alle maaltijden, yoga en meditatie momenten alsook de begeleiding tijdens de wandelingen en het gebruik van de sauna, beddengoed)

Annulatieverzekering is niet inbegrepen maar kan wel afgesloten worden op aanvraag en meerprijs.

 

Wens je erbij te zijn een volgende keer? Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief!

Info via mail

 


Op Maat

Yin Yoga workshop 

Vind je niet echt de tijd in je agenda om wekelijks in de yogales aanwezig te zijn maar kan je wel genieten van die kleine yoga momenten die zich nu en dan eens aanbieden? Of wil je gewoon langer genieten van een yin yoga moment? Boek dan een yin yoga workshop op jouw maat.

Uit welke onderwerpen kan je o.a. kiezen?
Zachte aandacht voor je rug, open je hart, Detox je lichaam,…..
Heb jij een specifiek iets waar je graag een workshop zou rond volgen? Samen kunnen we dit bespreken om ook zo tot een mooie inspirerende workshop te komen

Hoe werkt dit?
Je nodigt dus minstens 5 (inclusief jezelf) tot max 10 personen uit. Zowel dames als heren zijn welkom!

Heb je zelf een ruimte die groot genoeg is (samen bekijken we dit) dan is dat super en kan de workshop bij jou door gaan. Heb je dit niet dan genieten we op de Zen Zolder van Bistro Het Looks te Lier.
Afstanden moeten beperkt blijven en steeds in overleg. Kilometervergoeding wordt besproken vanaf meer dan 10 km vanuit Lier.

Een heerlijk theetje en klein knabbeltje voor tijdens de pauze is steeds fijn (dit word door de gastvrouw voorzien)

Prijs?
€45 per persoon
Er is mogelijkheid tot gebruik van yogamatjes, meditatiekussentje en yogablokjes (dit bespreken we samen bij het vastleggen vd datum)

Wanneer kan dit?
Deze workshops kunnen, in overleg, geboekt worden op volgende momenten:
Maandag 9u15 tot 12u00
Dinsdag 9u15 tot 12u00 of 13u30 tot 16u00
Donderdag 9u15 tot 12u00 of 13u30 tot 16u00
Vrijdag 19u00 tot 21u30
Zaterdag 9u15 tot 16u00

reserveer nu

 

Yoga weekend

Staat een yogaweekendje met je vriendinnen al even op jouw verlanglijstje? Heb je nood aan wat rust in de dagelijkse sleur? Wil jij er even opuit zonder dingen te moeten doen?

Boek dan een Yoga & Relax weekend op maat.

Tijdens dit weekend met een kleine groep vriendinnen dompel ik jullie zachtjes onder in de rustige yogavormen om zo heerlijk relax te worden.  Een strikt dagschema is er dus zeker niet. Hebben jullie zin in een yoga of meditatieles of de nood aan een frisse neus te halen tijdens een wandeling dan kan dit. Maar tevens eens niets doen met een tasje thee  gezellig onder een dekentje kan zeker en vast.

Wens je meer info? Neem dan zeker contact op.

reserveer nu

 

Young Living Oils 

Heb jij interesse in de wereld van de essentiële oliën? Zou jij ook liever de klassieke geneesmiddelen of huishoudmiddelen zoveel mogelijk vervangen door natuurlijke middeltjes? Boek dan een interessante avond of namiddag vol met heerlijke geuren, interessante tips en zoveel meer. Samen met toffe vriendinnen, leuke dames, collega’s,…. bij jou thuis of elders krijg je heel veel inspiratie om thuis zelf aan de slag te gaan.

Uit welke onderwerpen kan je o.a. kiezen?
Basis workshop “ een medicijnkastje vol natuurlijke middeltjes”, DIY huishouden of natuurlijke verzorging, verhoog je weerstand,….

Hoe werkt dit?
Je nodigt dus minstens 4 (+jezelf) tot max 9 personen uit.
Afstanden moeten beperkt blijven en steeds in overleg. Kilometervergoeding wordt besproken vanaf meer dan 10 km vanuit Lier.

Prijs:
€15,00 per persoon voor de basis workshop
€40,00 voor de DIY workshops

Iedereen gaat naar huis met een bundel interessante tips!
De gastvrouw krijgt een leuk geschenkje als extraatje!

Interesse in zo een middag of avond?

reserveer nu