Yoga

Yoga

 

Stilte is zacht zijn voor jezelf
En tijd nemen om te luisteren

Naar wat er gezegd wordt
tussen de woorden in

 


Yogavormen

Yin Yoga

Yin yoga is de brug tussen actie en meditatie door mindfull aanwezig te zijn in het hier en nu, zonder dat je iets wil veranderen. Door je gedurende 3 tot 5 minuten over te geven aan de houding (met eventuele hulp van dekentjes, blokjes,…) zorg je ervoor dat je lichaam terug in balans komt.
Op fysiek vlak versoepelt Yin yoga de gewrichten en het bindweefsel, spierspanningen kunnen rustigaan losgelaten worden.
Door observerend aanwezig te zijn in het moment en stil te staan bij wat je voelt en ervaart kom je dieper bij jezelf en je hart. Je leert nog beter te luisteren naar je lichaam. We gaan als het ware van doen naar ZIJN.
In stressvolle periodes maar ook bij burn-out helpt yin yoga om de klachten te verminderen en helpt het om rust in je hoofd en lichaam te  krijgen.
Yin Yoga vraagt geen voorkennis van yoga of meditatie.

 

Slow & Gentle Yoga 

Deze les is geschikt voor iedereen, ook als je blessures of beperkingen hebt is de Slow & Gentle Yoga een geweldige manier om wekelijks een uurtje yoga in te plannen.

Met behulp van verschillende yoga-props gaan we op een langzamer tempo doorheen de asana’s, waarbij we ons richten op het strekken van alle delen van het lichaam om stress en spanning los te laten. We maken verbinding met onze adem en leren te luisteren naar wat ons lichaam ons verteld.
Speciale nadruk wordt gelegd op het verbeteren van balans, kracht en bewegingsbereik voor dagelijkse activiteiten. Het is een perfecte les voor vermoeide of pijnlijke spieren, ideaal voor beginners, senioren of mensen die balans willen brengen in de drukte van elke dag.

 

Restorative Yoga

Van doen naar zijn

Even echt niets moeten doen en je lichaam de kans geven om het zelfherstellend vermogen in gang te zetten, dat is wat we tijdens Restorative Yoga toelaten te gebeuren.

Met behulp van bolsters, dekentjes, riemen etc leggen of zetten we ons neer in yoga houdingen, die we meer dan 8 minuten aanhouden, en vinden we rust in ons zelf. Het zenuwstelsel krijgt de mogelijkheid om zich te gaan ontspannen, wat tevens het hoofddoel is van Restorative Yoga.

Doordat we ook aandacht op onze ademhaling brengen kunnen spanningen zich makkelijker losmaken en kan ons lichaam zich steeds dieper ontspannen. Door de begeleidende woorden en klanken zak je steeds dieper in die welverdiende rust. Zo kan je ook makkelijker bewust worden van wat er zich in jouw lichaam afspeelt met milde aandacht en zonder oordeel.

Heb jij te maken met CVS, fybromyalgie, burn-out, vermoeidheid,…. weet dan dat deze yogavorm voor jou een heerlijke manier van ontspannen en ruimte in je lichaam brengen is.  Doordat je niet over je grenzen heen gaat en je steeds gaat zorgen dat je je echt comfortabel voelt in de houdingen kan je op deze manier ook even genieten van pure ontspanning en zo alle dagelijkse lasten loslaten. 

!!! Nieuw vanaf vrijdag 27 april  13u30-15u00 op regelmatige basis

 

Pure Yoga

Deze rustige, bewegelijke yogavorm is een samenvoeging van verschillende yogastylen met als resultaat een mooie blend die ik vanuit mijn hart en voelen kan delen met jou. Mijn doel is om jou te laten ervaren dat je veel dieper contact kan leren maken met jouw lichaam om het zo beter te leren kennen. Zodat je weet wat er nodig is om energie, rust en zachtheid in jezelf te ervaren.

Aandacht op de ademhaling en zo het naar binnen keren is een mooi onderdeel hiervan. De lessen eindigen steeds met een meditatie/relaxatiemoment om zo alles wat we in gang hebben gezet te integreren in ons lichaam.

 

Yin Yang Yoga
Tijdens deze yogales ga je door de Pure Yoga in je lichaam aankomen. Hier starten we soms met een reeks zonnegroeten wat het iets uitdagender maakt. Nadien geven we ons over aan de (innerlijke)rust tijdens Yin Yoga. Alles sluiten we af met een meditatie/visualisatie of andere ontspanningstechnieken. Een mooie balans tussen actie en rust in je lichaam en geest.

 

Je hoeft totaal geen voorkennis van yoga te hebben om deel te nemen aan de lessen.


Uurrooster

 

 

prijzen

Pure Yoga                      €105
Soft & Gentle Yoga       €105
Yin Yoga                         €125
Yin Yoga “after work”   €125
Yin Yang Yoga               €105
Restorative Yoga €20/ les (los te volgen lessen)

Inschrijven voor deze lessenreeksen is enkel mogelijk door een mail te sturen zodat je nadien de bevestiging in jouw mailbox kan ontvangen.

Momenteel zijn de Restoratie Yoga lessen geannuleerd, in 2019 komen deze terug op de planning te staan.

 

In de nieuwe reeksen die starten eind november (07/11/2018) is er nog plaats vrij in de Yin Yang Yoga en de Yin Yoga “after work”, alle andere lessen zijn volzet!

 

Aansluitend op de lopende reeksen starten we met nieuwe reeksen, deze komen ongeveer 3 weken voor het einde van de lopende reeks online.
Wens je op de hoogte te blijven van de nieuwe reeksen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

 


Info & Prijzen

Ik verwelkom je graag op de Zen Zolder van Bistro Het Looks, Rosbeiaardstraat 13-15 te Lier voor onze wekelijkse yogalessen alsook de Yoga-workshops.

Tijdens de zomerperiode gebeurt het wel eens dat we genieten van de buitenlucht. Dit staat dan samen met de plaats vermeld op de online agenda.

 

Alle lessen, gedurende het schooljaar, worden aangeboden in reeksen. Je kiest dus voor een bepaalde reeks, kan je een keer niet aanwezig zijn dan kan je via de online agenda  alles zelf regelen (annuleren en verplaatsen). Losse lessen volgen is dus niet mogelijk.

Met wachtlijsten werk ik niet dus wens je op de hoogte gehouden te worden van de nieuwe reeksen schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.  Van zodra die in je mailbox valt kan je je inschrijven voor de nieuwe reeksen.

Tijdens de zomervakantie kan je losse lessen komen volgen. Ook hier zal de info via de nieuwsbrief verzonden worden. De data kan je in die periode ook terugvinden onder uurrooster.

Tijdens de wekelijkse lessen (alsook de zomer lessen) is er plaats voor 10 deelnemers, dit kleine aantal is bewust gekozen zodat ik meer aandacht kan schenken aan ieder van jullie.

Wens jij graag in te schrijven voor de zomerse lessen of een account aan te maken zodat je zelf kan kijken waar er misschien een plaatsje vrij is gedurende de reeksen alvorens je een bericht stuurt? Via Momoyoga kan dit. Opgelet hiermee kan je niet inschrijven voor lege plekjes tijdens de reeksen!

 

Prijs

reeks van 10 lessen tijdens het schooljaar

Pure Yoga / Slow & Gentle Yoga
– reeks €100
– losse les €13

Yin Yoga
– reeks €125
– losse les €16

Yin Yang Yoga
– reeks  €105
– losse les €13

Restorative Yoga
– losse les €20

 

Hoe de online Momoyoga-agenda werkt kan je hier terug vinden!