Yoga

Yoga

Stilte is zacht zijn voor jezelf
En tijd nemen om te luisteren 
Naar wat er gezegd wordt
tussen de woorden in

Yogavormen

Yin yoga is de brug tussen actie en meditatie door mindfull aanwezig te zijn in het hier en nu, zonder dat je iets wil veranderen. Door je gedurende 3 tot 5 minuten over te geven aan de houding (met eventuele hulp van dekentjes, blokjes,…) zorg je ervoor dat je lichaam terug in balans komt.
Op fysiek vlak versoepelt Yin yoga de gewrichten en het bindweefsel, spierspanningen kunnen rustigaan losgelaten worden.
Door observerend aanwezig te zijn in het moment en stil te staan bij wat je voelt en ervaart kom je dieper bij jezelf en je hart. Je leert nog beter te luisteren naar je lichaam. We gaan als het ware van doen naar ZIJN.
In stressvolle periodes maar ook bij burn-out helpt yin yoga om de klachten te verminderen en helpt het om rust in je hoofd en lichaam te  krijgen.
Yin Yoga vraagt geen voorkennis van yoga of meditatie.

Deze les is geschikt voor iedereen, ook als je blessures of beperkingen hebt is de Slow & Gentle Yoga een geweldige manier om wekelijks een uurtje yoga in te plannen.

Met behulp van verschillende yoga-props gaan we op een langzamer tempo doorheen de asana’s, waarbij we ons richten op het strekken van alle delen van het lichaam om stress en spanning los te laten. We maken verbinding met onze adem en leren te luisteren naar wat ons lichaam ons verteld.
Speciale nadruk wordt gelegd op het verbeteren van balans, kracht en bewegingsbereik voor dagelijkse activiteiten. Het is een perfecte les voor vermoeide of pijnlijke spieren, ideaal voor beginners, senioren of mensen die balans willen brengen in de drukte van elke dag.

Deze rustige, bewegelijke yogavorm is een samenvoeging van verschillende yogastylen met als resultaat een mooie blend die ik vanuit mijn hart en voelen kan delen met jou. Mijn doel is om jou te laten ervaren dat je veel dieper contact kan leren maken met jouw lichaam om het zo beter te leren kennen. Zodat je weet wat er nodig is om energie, rust en zachtheid in jezelf te ervaren.

Aandacht op de ademhaling en zo het naar binnen keren is een mooi onderdeel hiervan. De lessen eindigen steeds met een meditatie/relaxatiemoment om zo alles wat we in gang hebben gezet te integreren in ons lichaam.

Tijdens deze meer actievere yogales krijg je net dat beetje meer aangereikt in de vorm van Yin Yoga. We starten met een vloeiende reeks asana’s zoals bvb de Egyptische zonnegroeten of een Krijger-flow wat het net dat ietsje uitdagender maakt. Nadien geven we ons over aan de (innerlijke)rust tijdens Yin Yoga. Alles sluiten we af met een meditatie/visualisatie of andere ontspanningstechnieken. Een mooie balans tussen actie en rust in je lichaam en geest.

Van doen naar zijn

Even echt niets moeten doen en je lichaam de kans geven om het zelfherstellend vermogen in gang te zetten, dat is wat we tijdens Relax & Renew Yoga toelaten te gebeuren.

Met behulp van bolsters, dekentjes, riemen etc leggen of zetten we ons neer in yoga houdingen, die we meer dan 8 minuten aanhouden, en vinden we rust in ons zelf. Het zenuwstelsel krijgt de mogelijkheid om zich te gaan ontspannen, wat tevens het hoofddoel is van Herstellende Yoga.

Doordat we ook aandacht op onze ademhaling brengen kunnen spanningen zich makkelijker losmaken en kan ons lichaam zich steeds dieper ontspannen. Door de begeleidende woorden en klanken zak je steeds dieper in die welverdiende rust. Zo kan je ook makkelijker bewust worden van wat er zich in jouw lichaam afspeelt met milde aandacht en zonder oordeel.

Heb jij te maken met CVS, fybromyalgie, burn-out, vermoeidheid,…. weet dan dat deze yogavorm voor jou een heerlijke manier van ontspannen en ruimte in je lichaam brengen is.  Doordat je niet over je grenzen heen gaat en je steeds gaat zorgen dat je je echt comfortabel voelt in de houdingen kan je op deze manier ook even genieten van pure ontspanning en zo alle dagelijkse lasten loslaten.

Tijdens een wandeling in de natuur neem ik je mee op reis naar binnen toe terwijl je geniet van het buiten zijn. We maken contact met onszelf en de natuur dankzij ademhaling, yoga en meditatie. Een uurtje yoga in de natuur dus!
Een yogamatje mag je thuis laten maar vergeet je (wandel)schoenen niet alsook aangepaste kleding.
 
Kom een 10 minuutjes vroeger naar de afgesproken plek zodat we elkaar rustig kunnen begroeten alvorens we onze les beginnen.
 
De bijdrage van €11 is ter plaatse cash te betalen. 
Op voorhand inschrijven hoef je niet te doen. De nieuwe data kan je terug vinden op mijn Facebookpagina.
 
Yoga op maat = healing voor lichaam en ziel

Heb jij nood aan een yoga moment dat volledig op jou is afgestemd? Waarbij er geluisterd wordt naar jouw noden?
We maken gebruik van  asana’s, ademhalingsoefeningen, essentiële oliën maar ook meditatie. Alles volledig op maat voor jou!
Een kleine groep is hiervoor van belang, we zullen dus maximum met 4 deelnemers zijn (3 minimum) zodat alle nodige aandacht aan jou kan gegeven worden.

Op deze manier kunnen we therapeutisch gaan werken zodat jouw lichaam  volledig de kans krijgt om zichzelf te herstellen.

1u30 Volledig voor jouzelf

prijs: €39

Heb jij een groepje van minimum 3 dames/heren samen? Dan organiseer ik graag deze les voor jullie.

Vanaf 18 maart neemt Cindy (https://alaslier.be) jou graag mee tijdens een moment voor jou en je kleine oogappel samen op de yogamat.

Uurrooster

Summer Yoga 

Vanaf 10 juni kan je meerdere keren per week een yogamoment in jouw agenda plannen.
Bij mooi weer ontmoeten we elkaar in de natuur, bij slechter weer ben je welkom in de zaal.
De updates komen op onze Facebook pagina.

Maandag 19u00 Pure Yoga (Kine Dierckx – Antwerpsesteenweg 177 – Lier)
Woensdag 9u15 Yin Yoga (onze Pure Essence Yoga Studio)
Woensdag 19u00 Yin Yoga (Alas – Beemdstraat 10 – Lier)
Vrijdag 9u15 Soft & Gentle Yoga (Kine Dierckx – Antwerpsesteenweg 177 – Lier)

Inschrijven verplicht via https://www.momoyoga.com/pureyoga/

Waarom zou je kiezen voor een reeks?
Op deze manier geef je je lichaam de kans om te wennen aan de nieuwe dingen die je het aanbied maar ook is het zo dat je dan een commitment aan gaat met jezelf. Jij plaatst wekelijks een uurtje Yoga in je agenda. Me-time!

Wil je geen reeks volgen maar eerder een losse les?
Via onze online agenda krijg jij enkele dagen voor de les te zien of er nog vrije plaatsen zijn. Wil je er graag bij zijn? Boek en betaal dan via het systeem jouw les.

Relax & Renew Yoga

Deze lessen vinden steeds plaats op vrijdag van 13u tot 14u30
data:   nog niet gekend

Je plaats reserveren doe je via  www.momoyoga.com

Info & Prijzen

 

Summer Yoga lessen

Lossen les: 14,50 euro
5 beurtenkaart: 65 euro
 
 
De 5 beurtenkaart is geldig voor alle lessen die aangeboden worden t.e.m. eind augustus. 
Losse lessen en de 5 beurtenkaart kan aangekocht worden via https://www.momoyoga.com/PureYoga/
 
 

 Algemene info

Onze prachtige zaal kan je vinden op de Kesselsesteenweg 6 (1e verdiep) te Lier.

Je hoeft totaal geen voorkennis van yoga te hebben om deel te nemen aan de lessen. Bij Pure Yoga gaat het niet om wat je al dan niet kan, of je geworden bent of beginnen maar om jou als persoon. Jij die aandacht aan jezelf wil geven, jij die wil leren bewust worden van wat je lichaam je te vertellen heeft en er dus ook naar leert handelen. Uiteindelijk zijn we allen anders en hoeven we zeker niet in hokjes geduwd te worden maar mogen we echt leren onszelf te zijn. Ka ook op onze yogamat!

Onze lessen worden gedurende het schooljaar aangeboden in reeksen. Je kiest dus voor een bepaalde moment in de week om tijd te nemen om op je mat bewust aanwezig te zijn. Lukt het jou een keer niet dan kan je via de online agenda  alles zelf regelen (annuleren en verplaatsen).

Losse lessen volgen kan enkel als er vrije plaatsen zijn, welke te vinden zijn op www.momoyoga.com/PureYoga
De vrije lessen zijn ongeveer 12u voor aanvang van de les zichtbaar.

Met wachtlijsten werk ik niet dus wens je op de hoogte gehouden te worden van de nieuwe reeksen schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.  Van zodra die in je mailbox valt kan je je inschrijven voor de nieuwe reeksen.

Tijdens de zomervakantie kan je losse lessen komen volgen. Ook hier zal de info via de nieuwsbrief verzonden worden. Alle data zullen dan ook in de online agenda terug te vinden zijn.

Tijdens de wekelijkse lessen (alsook de zomer lessen) is er plaats voor 11 deelnemers, dit kleine aantal is bewust gekozen zodat ik meer aandacht kan schenken aan ieder van jullie.

Wens jij graag in te schrijven voor de zomerse lessen of een account aan te maken zodat je zelf kan kijken waar er misschien een plaatsje vrij is gedurende de reeksen? Via Momoyoga kan dit.

Prijs

De bijdrage voor deze reeks komt op 129 euro (10 beurten). Je kan geen betalingen doen voordat je een betalingsuitnodiging toegestuurd gekregen hebt.

Kom jij een losse les volgen dan betaal je 14,50 euro.

Online agenda

Hoe de online Momoyoga-agenda werkt kan je hier terug vinden!